Firma FHP „GOLDEGS” Sp.J. w roku 2018 certyfikowała System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności na zgodność z BRC GLOBAL STANDARD for FOOD SAFETY v. 7.
(Certyfikat do ściągnięcia w postaci pliku PDF w lepszej rozdielczości w zakładce "Pliki do Pobrania")
Do produkcji Masy Jajowej używamy wyłącznie jaj od renomowanych i wiarygodnych dostawców, których świeżość i jakość nie budzi żadnych wątpliwości. Produkcji towarzyszy ściśle przestrzegany reżim higieniczny i procedury związane z utrzymaniem czystości zarówno pomieszczeń jak i samych urządzeń. Używamy zalecanych przez producentów atestowanych środków dezynfekujących.
Posiadamy własne laboratorium, w którym wykonujemy badania mikrobiologiczne i fizykochemiczne zarówno produktu gotowego jak i surowców do produkcji. Kontrola takich parametrów jak zawartość suchej masy oraz zawartość tłuszczu pozwala na zagwarantowanie naszym klientom produktu o wysokiej jakości, spełniającym niezbędne wymagania. Z kolei analiza produktu pod kątem mikrobiologicznym pozwala na kontrolę skuteczności procesu pasteryzacji i na zachowanie świeżości produktu gotowego, pozbawionego bakterii z rodzaju Salmonella, gronkowców chorobotwórczych, drożdży i pleśni. Wychodząc na przeciw nowym wymaganiom w stosunku do produktów jajecznych, nasze laboratorium wykonuje również badania na obecność antybiotyków w surowcach używanych do produkcji.
Niezawodnie działający transport gwarantuje zapewnienie wysokiej jakości produktu bez względu na czas jego podróży lub warunki pogodowe. Opakowania aseptyczne do konfekcjonowania Pasteryzowanej Masy Jajowej spełniają wszelkie normy i posiadają niezbędne atesty PZH. Współpracując z Nami eliminują Państwo zbędne koszty żmudnego przygotowania jaj do produkcji :
- procesów wybijania jaj;
- środków dezynfekcyjnych i energii elektrycznej;
- wywozu skorup i odpadów pozostałych po wybijaniu jaj;
- zakupu nieświeżych i niskiej jakości jaj.
Gwarantujemy powtarzalność parametrów fizykochemicznych.
Wybierając Nasz produkt zyskują Państwo :
- surowce najwyższej jakości z atestem mikrobiologicznym;
- nowoczesny i wygodny proces produkcyjny na bazie Masy Jajowej;
- wysoką jakość produktów wytworzonych przez Państwa Firmę.
Nam i Naszemu produktowi zaufali już czołowi i renomowani producenci z branży spożywczej zarówno w kraju jak i za granicą !!!
Ponadto, wychodząc naprzeciw wymaganiom Unii Europejskiej, wprowadziliśmy w naszej firmie system kontroli jakości HACCP. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej nigdy nie były nam obce.
Celem naszej firmy jest dostarczanie produktów z jaj kurzych o najwyższych standardach jakości, które pozwalają usprawnić i unowocześnić produkcję spożywczą w takich branżach jak :
- Produkcja makaronu
- Produkcja majonezu
- Cukiernictwo i piekarnictwo
- Produkcja garmażeryjna
- Przemysł monopolowy
Nasze zadania realizujemy poprzez:
- Wdrożenie i ciągłe doskonalenie systemów jakości.
- Zapewnienie konsumentom bezpieczeństwa naszych produktów poprzez stosowanie w produkcji zasad Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP
Doskonalenie technologii i procesów wytwarzania w celu zaspokojenia potrzeb i oczekiwań odbiorców
- Ciągłe motywowanie pracowników na rzecz nieustannej poprawy jakości oraz podnoszenia ich kwalifikacji
- Zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy
- Stosowanie surowców i opakowań zapewniających produktom z jaj najwyższą i gwarantowaną jakość